Groeien.

99120456_1196121517224782_991895522753118208_n.jpg

Ik kan intens genieten van zaadjes die tot bloei komen. Letterlijk en figuurlijk. Van leerstijl ben ik een doener. Ik heb dus niet echt een moestuinplan. Ik zie wel. Make it up as we go along :-).

Ik kweek de zaadjes op binnenshuis in een kartonnen eierdoos. Dat werkt dus prima!

Als ze uitkomen, geniet ik met volle teugen. Er is iets heel euforisch aan die mini groene scheuten. Ik voel mij dan soms een toeschouwer van een sportwedstrijd. Juichend en vol support aan de zijlijn.

Soms geef ik een satéstokje ter ondersteuning. We kunnen allemaal wel eens een ruggesteun gebruiken denk ik dan ;-)

Uit ervaring heb ik intussen wel geleerd hoe veel ruimte planten ongeveer nodig hebben en welke planten het goed doen in onze tuinomstandigheden. Ik zou zeggen: gelijke delen youtube filmpjes en ‘trial and error’.

Wonder bij wonder heb ik al elk jaar kunnen oogsten, ondanks slakken (breek me de mond niet open!), weersomstandigheden, ziektes, enz.

Soms heb ik ineens, per ongeluk, te veel planten heb voor de ruimte die er is. Tja, dan zet ik toch gewoon nog een extra plantenbak bij op het terras of in de tuin. Ik vind altijd wel een creatieve oplossing :-).

Zo kreeg ik onlangs 3 koolplantjes van een lieve vriendin. Ik hield mijn hart vast, want vorige jaren werden mijn kolen opgegeten door de slakken, maar omdat ze nu in een geïmproviseerde bloempot staan (met randje) kunnen de slakken er niet zo goed bij.

Hoe cool is dat! Instant geluk! Weeral iets bijgeleerd.

Zo ga ik ook door het leven: trial and error, kennis bijschaven waar en wanneer dat nodig is, een grote portie liefde voor groeiprocessen en vaak out-of-the-box denken. Natuurlijk ook supporteren aan de zijlijn met heel groot enthousiasme en soms een ruggensteun bieden waar nodig.

In mijn coachingstrajecten komen die vaardigheden en levensinstelling wonderwel van pas!

Wil je hier graag meer over weten? Je kan mij contacteren voor een gratis kennismakingsgesprek!

© Miranda Vermeylen

Vorige
Vorige

Valt het je op dat de vlinder niet in het midden staat?

Volgende
Volgende

The yellow brick road.