Huidhonger.

106116723_1227850397385227_4132572991616647528_n.jpg

Huidhonger…

De laatste maanden horen we dit woord vaker.

De basisbehoefte die aan de grondslag van dit woord ligt is tijdloos.

Respectvol aangeraakt worden, je veilig verbonden voelen is essentieel voor je ontwikkeling als mens. Dit geldt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Je evolueert en groeit een heel leven lang.

Dit heb ik altijd aangevoeld. Als kind al masseerde ik vrienden en vriendinnen, de begeleiders op kamp enz. In mijn gezin werd er om de beurt gekriebeld op het hoofd, benen, armen. Goede knuffels waren voor mij een vereiste voor een geslaagde dag. Toffe, diepgaande babbels de kers op de taart.

20 jaar geleden startte ik een zoektocht naar verbinding, met mezelf en met anderen. De gekste workshops passeerden de revue. Ik kan ze zelfs niet meer allemaal opnoemen. Het ging van intuïtieve ontwikkeling naar theater en dans, van sjamanisme naar massage en lichaamswerk. Ik meanderde langs meditatieve, creatieve, bevreemdende en inspirerende wegen.

Ik leerde wat wel (en ook wat niet) bij mij paste. Ik leerde vertrouwen op mijn ‘fingerspitzen’. Ik leerde de technieken en leerde dat je ze ook weer soms kan loslaten ;-).

15 jaar geleden startte ik een massagepraktijk. Na enkele jaren merkte ik dat ik dit te beperkend vond. Het puur masseren bracht voor mij en voor mijn cliënten niet het gewenste resultaat.

Mijn zoektocht ging verder en de levenslessen ook.

Al deze ervaring breng ik samen in mijn relaxatiesessies.

Zo’n sessie kan alle kanten uit. Soms meditatief, soms actief lichaamswerk. Soms pure rust en soms een heftige emotie. Soms voorspelbaar en soms een onverwachte invalshoek.
Altijd geworteld in verbinding en onvoorwaardelijke liefde.

Het contact met het lichaam gaat vaak teloor in de ratrace, de drukte van de dag, niet weten of niet geleerd hebben hoe met bepaalde emoties om te gaan..

Als het moment gekomen is (en het verlangen) om terug de brug te maken naar je lichaam, kan dat ervaren worden tijdens een relaxatiesessie.

Het is een prachtig proces en ik ben zeer bevoorrecht om dat te mogen faciliteren!

© Miranda Vermeylen

Vorige
Vorige

Toverstok.

Volgende
Volgende

Valt het je op dat de vlinder niet in het midden staat?